TÉMA? EMA!

EMA je především skvělý KATALOG, shromažďující informace o otevřených materiálech, vhodných pro učitele a výuku, které jsou přístupné na různých portálech a webech. Díky tomu v nich lze snadno vyhledávat z jednoho místa.

Co v systému EMA najdete? Množství otevřených digitálních vzdělávacích zdrojů (DVZ) v různých formách. Může jít o DUM (digitální učební materiál), ale také o záznamy webinářů, e-learningové kurzy, videozáznamy přednášek, metodické příručky, odborné články, zajímavé bakalářské a diplomové práce nebo interaktivní online cvičení. Pro práci učitele je EMA ideálním pomocníkem. Snadno zde najdete všechno potřebné pro přípravu na výuku i pro sebevzdělávání.
 
EMA je zároveň také férový REPUTAČNÍ SYSTÉM, který je se svými uživateli v kontaktu a pečlivě vyhodnocuje jejich názory, komentáře a hodnocení. Kvalitní materiály získávají dobrou reputaci, pozici a viditelnost, což usnadňuje výběr všem, kdo systém používají.
 
Navíc, EMA bude brzy ještě lepší! Jde o jeden z klíčových modulů Metodického portálu RVP.CZ, který v tomto školním roce projde zásadní rekonstrukcí. Nejen v systému EMA, ale v rámci celého portálu se můžete těšit na nové užitečné funkce a spoustu vylepšení.