Digitální kompetence? Rozšiřte si informace!

V dnešním digitálním světě existuje mnoho technologií i vzdělávacích zdrojů, které je možné dobře využít ve výuce na různých stupních vzdělávání. Kompetentní pedagog umí s těmito nástroji moderní doby a s jejich rozmanitostí efektivně pracovat. Zároveň platí, že u digitálních kompetencí pedagoga nejde jen o výuku, ale také například o schopnost standardní online pracovní interakce s kolegy, žáky, jejich rodiči a dalšími subjekty.

Aplikace Profil Učitel21 je online platformou, na níž si mohou všichni učitelé úroveň svých digitálních kompetencí snadno otestovat. Jednotlivých dílčích kompetencí je zde definováno více než dvě desítky, každý si tedy může najít oblast, která jej aktuálně zajímá, chtěl by se v ní zlepšit a získat nové informace. 

Vedle své základní funkce, kterou je testování digitálních kompetencí, platforma slouží také jako zajímavý zdroj informací a odkazů. U každé definované kompetence je totiž uvedena nejen její podrobná charakteristika, ale také soubor různorodých materiálů (videa, PDF, webové stránky), které s danou problematikou souvisejí, uvádějí informace do širšího kontextu, navzájem se doplňují a mohou uživatele nasměrovat, kdyby se chtěl v dané kompetenci posunout na vyšší úroveň. Běžte se podívat, vybere si každý!